PODJETJE


HluH

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran: hluh.si

Problem

Direktorji, odločevalci, nadzorniki, znanstveniki in drugi zaposleni v uspešnih podjetjih si na sestankih izmenjujejo tudi zaupne informacije. Konkurenca želi te informacije, zato se čedalj pogosteje poslužuje prisluškovanja. Oškodovana podjetja posledično izgubljajo potencialne prihodke, zaradi uhajanja poslovnih skrivnosti nastaja poslovna škoda. Da bi se temu izognili, mobilni telefon pustijo v omarici v predprostoru, pri vratarju ali tajnici na mizi. Te rešitve jim povzročajo nelagodne občutke, saj sami telefona nimajo pod nadzorom. 

Rešitev

Podjetje HluH razvija protiprisluškovalno komoro, ki rešuje težave industrijskega prisluškovanja preko mobilnih telefonov na sestankih. Gre za inovativno rešitev, ki na trgu še ne obstaja in je v celoti rezultat lastnega razvoja. Mobilne naprave se na sestankih vstavi v komoro in vključi napajanje. Komora, ki vsebuje namensko razvit elektronski sklop, zniža amplitudo zvoka iz prostora in ga nadomesti z naključno generiranim zvokom. Tudi, če se telefonom prisluškuje, se posname zgolj naključno generiran zvok. Komora uporabnikom tako omogoča, da lahko imajo mobilne naprave na sestankih ob sebi. 

Njihova največja konkurenčna prednost sta enostavna uporaba in boljša zaščita. Rešitev vpliva zgolj na zvok in ne na elektromagnetno valovanje in tako ne vpliva na komunikacijo v prostoru. Trenutno je protiprisluškovalna komora HluH v MVP fazi. 

Dosežki 

Prvi testni uporabniki so se popolnoma navadili na redno uporabo komore na sestankih in so nad rešitvijo navdušeni. Od njih so prejeli tudi prvo naročilo.

Promocijski video

Vizitka

HLUH, Primož Sukič s.p.
Ulica talcev 1
3230 Šentjur

Kontaktna oseba in email: Primož Sukič 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!