Ugodni pogoji za delo

Razvijajoča se startup skupnost

V zadnjih letih se talenti vse bolj soočajo z izzivi izgradnje globalnih podjetij. Sodobna tehnologija, znanje in pozitivna energija omogočajo razvoj startup podjetništva v mestu Maribor. Tako se na primer v Tovarni podjemov, podjetniškem inkubatorju Univerze v Mariboru, kalijo nova startup podjetja, ki se s svojimi inovativnimi produkti pozicionirajo na globalnih trgih. Pri tem jim pomagajo vklučitve v globalne pospeševalnike, kot na primer Techstars, Wayra, Seed Sumo, Tech Wildcatters, LaunchHub,… Pri mednarodnem pozicioniranju mesta Maribor pa je izrednega pomena mednarodna podjetniška konferenca PODIM, ki vsako leto v mesto Maribor pritegne več kot 600 podjetnikov, investitorjev, organizatorjev podpornih programov in drugih deležnikov.
 
 
 
 
 

Poslovna cona Tezno

Temelj razvojne vizije cone Tezno je, da bi postala tehnološko visoko razvito industrijsko, storitveno in raziskovalno območje. Cona Tezno je umeščena v razvojno mrežo Slovenije s ciljem doseganja odličnosti in mednarodne konkurenčnosti lokacij ter zagotovitve storitev, ki bodo podprle uresničevanje podjetniških projektov. Želja je, da bi univerza v okviru razvojnih projektov države Slovenije ter Evropske unije na območju cone Tezno postavila svoj znanstveni park. Ob tem velja poudariti, da je cona Tezno vključena v evropski projekt Retina, katerega cilj je stara in ekološko prizadeta industrijska območja v jugovzhodni Evropi preobraziti v območja, kjer si trendovski gospodarski razvoj podaja roko z zdravim okoljem.

Prometna infrastruktura

Maribor ima dobro prometno infrastrukturo. V neposredni bližini je križišče evropskih avtocestnih koridorjev 5 in 10, ki povezujeta evropski sever in jugovzhod in evropski vzhod ter jugozahod. Le nekaj kilometrov izven Maribora se nahaja prenovljeno mariborsko letališče, do graškega letališča je Maribor oddaljen 45 kilometrov, do letališča Jožeta Pučnika v Ljubljani pa 130 kilometrov. Maribor ima tudi zelo dobre cestne in železniške povezave z jadranskima lukama Koper in Trst.
 

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!