NOVICA


Slovensko-ameriški start-up Reveel uspešno zaključil investicijo, vredno 2 milijona dolarjev!

Start-up Reveel Technologies INC, ki je redni član Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, februarja 2014 pa je bil sprejet tudi v ugledni pospeševalnik Tech Wildcatters iz Dallasa v Teksasu, je pred dnevi uspešno zaključil investicijo, vredno 2 milijona dolarjev! Sklad tveganega kapitala iz Silicijeve doline so prepričali z aplikacijo Reveel za prepoznavanje predmetov znotraj video ter print vsebin (filmi, nadaljevanke, youtube posnetki, Revije, oglasi ...), ki uporabniku z eno potezo omogoča takojšnjo prepoznavo in nakup opaženih predmetov. Uporabnik obrne kamero mobilnega telefona proti želeni vsebini in takoj dobi dodatne informacije o predmetih in vsebini, ki jih v danem trenutku vidi. Reveel je aktiven član mariborske start-up skupnosti in programa Start:up Maribor, investicijo pa bo namenil za zaposlitev tehničnega in prodajnega kadra oz. financiranje hitre rasti.


 
”Investicija, ki smo jo prejeli s strani investicijskega sklada iz Silicijeve doline, nam omogoča hitrejšo rast, zaposlitev potrebnega kadra ter hitrejše pridobivanje novih strank. Namenili jo bomo predvsem za zaposlitve novih programerjev, dizajnerjev oz. tehničnega kadra v Sloveniji ter prodajnega kadra, ki bo stacioniran v ZDA, ” je ob uspešnem zaključku pogajanj in podpisu pogodbe za dva milijona dolarjev težko investicijo povedal Aljaž Andrejaš, direktor in soustanovitelj start-upa Reveel.
 

Vstop v ugledni ameriški pospeševalnik

Jedrna štiri članska ekipa, v kateri so poleg Andrejaša še Kristijan Pukšič, Matija Vrbovšek in Rok Ajdnik, je bila februarja lani s svojo rešitvijo iCcode, predhodnico aplikacije Reveel, sprejeta v elitni ameriški pospeševalnik Tech Wildcatters.
 
 

Dostop do Fortune 500 podjetij

Pospeševalnik Tech Wildcatters jim je poleg 25.000 USD vredne investicije v zameno za 8% delež podjetja omogočil predvsem delo z uglednimi mentorji iz vrst uspešnih korporacij ameriške lestvice Fortune 500. Neprecenljiv je bil tudi neposreden dostop do teh podjetij iz ugledne lestvice, ki imajo svoje sedeže v Dallasu, kamor se je za tri mesece v času trajanja pospeševalniškega programa preselila celotna ekipa.
 

Širitev ekipe s tehničnimi kadri

Pred ekipo, ki deluje med Mariborom, Dallasom in San Franciscom, je še en pomemben korak, in sicer aktivno iskanje novih kadrov s področja tehnologij iOS, android, front end in back end kot tudi UX/UI (podrobnosti na www.reveel.it/jobs). Tako se nameravajo iz obstoječih devetih članov ekipe v enem letu razširili na približno 20 stalnih sodelavcev, ki bodo vsa svoja znanja usmerili v nadaljevanje razvoja aplikacije Reveel in njen globalni tržni preboj.
 
 
Za več informacij o podjetju Reveel Technologies INC se obrnite na:
Avtor: Urban Lapajne, 7. 01. 2016
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!