OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: (R)evolucija v finančni industriji - davčni in poslovni vidik

9 februar 2021, ob 19:00 /on-line
 
Digitalizacija finančnih storitev – spoznaj, kam nas pelje fintech!
 
Uporabniki postajamo vedno bolj zahtevni. Želimo čim širši nabor storitev. Želimo jih takoj, v čim manj potrebnih korakih in ob vsem tem pričakujemo še dobro uporabniško izkušnjo. Taka pričakovanja imamo tudi pri uporabi plačilnih storitev. In ravno uporabniška izkušnja naj bi bila glavna konkurenčna prednost »fintech« podjetij v primerjavi s storitvami tradicionalnih bank.
 
Na dogodku bomo imeli možnost prisluhniti predstavnikoma dveh, verjetno najbolj inovativnih slovenskih »fintechov«. MBILLS je že regulirana finančna institucija, ELIGMA prihaja iz kripto sveta in gre v smeri finančne institucije. Tekom pogovora bosta Simon in Dejan predstavila svoje videnje glede prihodnjega razvoja industrije plačilnih storitev – kakšni so trendi, kaj se glede fintecha lahko naučimo od Kitajcev, vpeljava katerih novih tehnologij bo ključna v prihodnje in kako na konkurenco gledajo banke.

Prijavi se na online Start:up Müsli in prisluhni pogovoru insajderjev glede prihodnosti fintech industrije.

   

O čem se bomo pogovarjali?

S podjetniki bomo načeli pogovor o tem: 
  • kakšna je digitalna platforma za finančne storitve prihodnosti,
  • kako hitro se spreminjajo navade uporabnikov in kako se temu prilagajajo fintechi,
  • kako okoli svoje platforme zgraditi celoten ekosistem,
  • bomo v Evropi kdaj dobili t.i. »super-app«, po vzoru kitajskega WeChat-a,
  • pogled na vpeljevanje novih tehnologij v finančne storitve: biometrika, veliki podatki, blockchain, umetna inteligenca,
  • kako poteka prepletanje tradicionalne in kripto industrije. 

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen startup podjetnikom, podjetniškim entuziastom in vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov.

Program

19:00 – 20:30  (R)evolucija v finančni industriji - davčni in poslovni vidik

Kdo je Peter Merc?

Peter je ustanovitelj družbe Lemur Legal, ki nudi pravno podporo tehnološkim startupom. V okviru te družbe pod znamko Fintech Factory razvija svetovalno agencijo, namenjeno podjetjem iz fintech in kripto industrije. Njegova ljubezen do industrije finančnih storitev je fuzija njegove pretekle kariere v bančnem sektorju in izkušenj, ki jih je pridobil pri delu s tehnološkimi podjetji v zadnjih letih. Pred kratkim je ustanovil tudi SPIKE ešportno agencijo, prvo specializirano agencijo za profesionalne gamerje. Na dogodku bo v vlogi pronicljivega moderatorja.

Kdo je Dejan Roljič?

Dejan je ustanovitelj podjetja Eligma, ki vpeljuje tehnologijo, temelječo na kriptovalutah, predvsem blockchain, v področje vsakdanjih nakupov. Njihova platforma za plačevanje s kriptovalutami Elipay namreč uporabnikom omogoča, da najdejo najboljše ponudbe za karkoli v svojem gospodinjstvu, obenem pa s pomočjo umetne inteligence in blockchaina vodijo evidenco osebnega imetja in uporabniku pomagajo upravljati vrednost njegove lastnine.

Za njim so že številne mednarodne podjetniške izkušnje. Ustanovil je podjetji na Kitajskem, soustanovil več startup podjetij, hkrati pa je tudi solastnik in direktor prvega zasebnega pospeševalnika zagonskih podjetij v jugovzhodni Evropi, ABC Acceleratorja.

Kdo je Simon Steinman?

Simon je namestnik direktorja fintech podjetja MBILLS, prvega podjetja z dovoljenjem Banke Slovenije za izdajo elektronskega denarja in opravljanja plačilnih storitev. S ciljem ustvariti »brezgotovinsko« družbo premika meje na področju plačil in financ. Pred MBILLS-om je deloval na UniCredit banki Slovenija kot produktni vodja za finančne rešitve za trgovce in B2B sektor.

 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna.

Pridržujemo si pravico, da vse nepopolno izpolnjene prijavnice oziroma tiste z neresničnimi podatki prekličemo brez predhodnega opozorila.
 
Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Dogodek bo izveden v on-line obliki, preko Zooma. Link do dogodka prejmete na dan dogodka na svoj e-mail naslov. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naložite zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvarite račun. Brez tega ne boste mogli dostopati do Zoom učilnice dogodka.Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!