OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Izzivi in priložnosti sodobne mobilnosti

19 november 2019, ob 19:00 /KID Kibla
 
Uber, Airbnb, Tesla, nuTonomy, Zoox, Ori in slovenski Avant2go je le nekaj storitev, ki temeljito spreminjajo način, kako se premikamo, potujemo in bivamo. Omenjene storitve so le začetek….
 
Močni ekonomski, socialni in tehnološki trendi so v zadnjem desetletju mobilnost spremenili v eno najživahnejših panog. Novi poslovni modeli delitvene ekonomije (shared economy) in plačila po porabi (pay per use) skupaj z razvijajočo se tehnologijo na področju umetne inteligence, interneta stvari, novih materialov, napajalnih celic, elektro motorjev na krilih pospešene urbanizacije in ekološke ozaveščenosti temeljito spreminjajo način mobilnosti ljudi in stvari.
 
Kakšna bo naša prihodnost na področju mobilnosti? Se bomo premikali v letečih vozilih, vse nakupe opravljali le preko mobilnih naprav, se izobraževali na daljavo in delali v podjetjih, katerih zaposleni bodo v stiku le preko računalnikov, ne ve nihče. 
 
Morda se zdi na prvi pogled preveč futuristična napoved, dejstvo pa je, da nam tehnologija omogoča tako hiter napredek, da ga včasih komaj dohajamo. V trenutku, ko osvojimo nove spretnosti, že se pojavijo nove rešitve, ki nas prisilijo, da se naučimo spet nekaj novega.
 
Kakšna bo prihodnost mobilnosti se bomo pogovarjali z dvema startuperjema, ki s svojimi storitvami spreminjata panogo mobilnosti.

Na pogovor z Nino in Aljažem

Aljaž Andrejaš je stari znanec mariborske startup skupnosti, večina ga pozna kot soustanovitelja podjetja Reveel, ki je pred dvema letoma in pol prejelo več milijonsko investicijo za razvoj rešitve, ki bi podala več podrobnejših informacij o neki videni zadevi.  Razvili so sistem Reveel, ki s pomočjo pametne aplikacije poskenira katerokoli vsebino in vam vrne povratne informacije o produktih in vam omogoča tudi nakup izdelka. Pa vendar, kljub obetavni ideji in »težki« investiciji se zgodba ni končala po pričakovanjih. Aljaž in ekipa niso vrgli puške v koruzo, iz lekcije so se nekaj naučili in stopili naprej. Danes so prav oni odgovorni, da je v Sloveniji zaživel sistem izposoje električnih skirojev, ki ga razvijajo in ponujajo pod blagovno znamko MikMik.
 
Simpatična in vedno nasmejana Nina Majcen iz podjetja Nest Campers z nizko cenovnimi avtodomi za najem odgovarja na pomanjkanje ponudbe na trgu avtodomarskega turizma, predvsem manjših in poceni bivalnikov za najem, ki jih na tržišču skorajda ni. Podjetje naslavlja mlajšo generacijo in tuje turiste, ki prihajajo v Slovenijo in okoliške države. Dvočlanska ekipa, sama ne le predeluje avtodome, ampak uporabnikom ponuja napotke za izlete, kulinarične ideje,... So nekaj novega na slovenskem in mednarodnih tržiščih, od ustanovitve leta 2017 pa beležijo hitro rast. So polni načrtov, idej in realizacij, zato so zagotovo pravi sogovornik za torkov podjetniški večer. 

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki vas zanima ali pa razvijate rešitve za panogo mobilnosti, ali se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enako mislečimi in širiti svojo mrežo stikov.

Program

19:00 – 20:30 Izzivi in priložnosti sodobne mobilnosti 
 
Dogodek je brezplačen, prijave so obvezne.

Lokacija

KID Kibla, Ulica kneza Koclja 9, Maribor



 
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!