OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Blockchain danes in kje bo čez 10 let

11 september 2018, ob 19:05 /@KID KIBLA, Maribor
 

Blockchain tehnologija napoveduje velike spremembe na tehnološkem in poslovnem zemljevidu. Nekateri strokovnjaki vidijo v njej revolucijo, novi internet, drugi bolj nišno tehnologijo, ki bo lahko koristila le ožjemu segmentu rešitev.

 

Ali lahko uporabim blockchain tehnologijo za svoj projekt?

 

Področij, v katerih se uporablja tehnologija blockchain je veliko. Skoraj ni panoge, kjer ne obstaja vsaj ducat blockchain projektov. Vprašanje, ki si ga kot poslovni in/ali tehnološki odločevalec morate zastaviti, je, ali ima omenjena tehnologija za vaš projekt smisel in dodaja vrednost ali je to samo “modna muha”.

 

Slika pregled ekosistema. Vir: https://bit.ly/2z0BqtD?

 

Odgovor blockchain DA ali NE iz prve roke

 

Odgovor na zgornje vprašanje bomo iskali s tremi gosti, ki imajo blockchain v malem prstu.

 

Matjaž Slak je odličen poznavalec blockchain ekosistema, saj kot del ekipe Cofound.it bdi nad najobetavnejšimi ICO projekti in jim pomaga do uspešne izstrelitve med zvezde. V svojem delu je temeljito pogledal več kot 200 blockchain projektov, zato hitro prepozna dobro poslovno priložnost na tem področju.

 

Muhamed Turkanović je doktor znanosti računalništva in informatike. Svoj doktorat je pisal prav na področju kriptografije, ki je zelo povezano s tehnologijami blockchaina in kriptovalut. Trenutno dela kot docent na FERI v Mariboru in sodeluje pri projektih raziskovanja in implementacije blockchain tehnologij v slovenskem gospodarstvu. Je del ekipe Inštituta za informatiko in novo ustanovljene skupine Blockchian Lab:UM.

 

Tadej Slapnik je pred kratkim prevzel vodenje blockchain podjetja Tolar Hasnet Slovenija, ki razvija nov protokol distribuirane tehnologije podatkovnih blokov, ki je energetsko varčen, 1000 x hitrejši od obstoječega blockchain in zato bistveno primernejši za množično uporabo. Hkrati opravlja funkcijo predsednika svetovalnega odbora in ravnatelja Evropskega Blockchain Huba. V prejšnji vladi je opravljal funkcijo državnega sekretarja v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije, kjer je pokrival področja socialne ekonomije, krožnega gospodarstva, startupov in blockchain tehnologije.

 

Kje bo blockchain čez 10 let?

 

Z gosti ne bomo govorili samo o sedanjosti, temveč tudi o prihodnosti. Vas zanima:

  • katere panoge so za tehnologijo blockchain najbolj primerne in zanimive?
  • katere rešitve največ obljubljajo?
  • katerih trendov / projektov nikakor ne smete izgubiti izpred oči?
  • kje bo tehnologija blockchain čez 10 let?
 

Po osnove blockchain sveta na delavnico ob 16h

 

Za vse, ki vam razumevanje pojmov blockchain, kriptovalute in ICO še niso čisto blizu ali pa bi se želeli prepričati, če te pojme pravilno razumete in kako jih lahko uporabite za rast vašega podjetja, vabljeni na delavnico, ki se bo odvijala pred müslijem na Tovarni podjemov. Več o delavnici najdete tukaj.

 

Udeležba na Start:up Müsliju je brezplačna.

 
Prijavite se preko spodnjega obrazca.
 

 

Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!