OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Kako zgraditi mednarodni marketplace

11 januar 2022, ob 19:00 /Online
 
Gradiš marketplace ali pa se tega lotevaš v kratkem?

Želiš "ABC" nasvete izgradnje uspešnega marketplacea?

Se želiš učiti iz izkušenj uspešnih startupov? 

Izgradnja mednarodnega online marketplace-a, platforme, spletne tržnice ... je vzporedno z valom digitalizacije, postal precej donosen posel. Največji plajerji, kot so Airbnb, Amazon, eBay ... so med prvimi, ki so zaznali trend. 
 
A za vzpostavitev uspešno delujoče spletne tržnice je potrebno preseči veliko izzivov. Med drugim tudi:
  1. problem KURA – JAJCE, koga je treba pritegniti najprej, iskalce ali ponudnike,
  2. izbor pravega poslovnega modela,
  3. kako ponuditi iskalcem celostno storitev in čim boljšo uporabniško izkušnjo,
  4. problem nezadostnega števila kupcev, ki se vračajo,
  5. kako se širiti na nove trge.
 
O vsem tem bomo govorili na primeru dveh uspešnih podjetniških praks. Z nami bo soustanovitelj mednarodnega podjetja DaiBau, Martina Pelcl, ki je z Gregorjem Černelčem in ekipo zgradilo platformo za povezovanje izvajalcev gradbenih storitev na eni, ter iskalcev teh storitev na drugi strani. Danes beležijo okrog 1.000.000 unikatnih uporabnikov platforme na mesec, sodelujejo že z več kot 100.000 izvajalci storitev, poslujejo pa na 12 trgih. Lani so prejeli sedemmestno investicijo s strani sklada South Central Ventures in korporacije Henkel.
 
Tudi Nika Kristina Butina, soustanoviteljica in direktorica podjetja Epidemic piše uspešno prakso. V podjetju, ki je lani prejelo 400.000 evrov investicije in nagrado Amazon Web Services v višini 100.000 evrov, podjetjem pomagajo poiskati učinkovite poti do končnega potrošnika s pomočjo "nano vplivnežev". Prisotni so na trinajstih evropskih trgih, v ZDA, Kanadi in Avstraliji.

 

O čem bomo govorili?

  • Kako ustrezno zastaviti svoj poslovni model oziroma način, kako bo v podjetje pritekal denar.
  • Katero programsko opremo izbrati za postavitev platforme.
  • Kako na začetku pridobiti zaupanje iskalcev ter ponudnike storitev in koga nagovoriti v prvi fazi.
  • Kako preprečiti (če sploh lahko), da slaba izkušnja z izvajalcem ne meče slabo luč na platformo. Kako v vseh fazah nadzorovati kakovost storitve.
  • Kako uspešno razširiti spletno tržnico na tuje trge.
  • Kako povečati število zvestih kupcev (tistih, ki ponovno kupijo storitev).
  • Kako personalizirati uporabniško izkušnjo.
  • Igrifikacija platforme.
  • Katere metrike so najbolj relevantne pri spremljanju rasti platforme. 

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enakomislečimi in širiti svojo mrežo stikov. Vabljeni vsi, ki razvijate platformo ali spletno tržnico in vas zanima, kako so uspeli drugi.

Program

19:00 – 20:30 Start:up Müsli: Kako zgraditi mednarodni marketplace
 

Kdo je Nika Kristina Butina?

Nika Kristina Butina je direktorica in soustanoviteljica podjetja Epidemic, kjer podjetjem pomagajo poiskati učinkovite poti do končnega uporabnika s pomočjo nano vplivnežev. Podjetje je po dobrem letu poslovanja vstopilo že na trinajst evropskih trgov, v ZDA, Kanado in Avstralijo. Lani marca so trije slovenski angelski investitorji vanj vložili 400.000 evrov, prav tako so prejeli nagrado Amazon Web Services v višini 100.000 evrov.
 
Nika je magistrirala je iz Technology and Innovation Managementa na IMB-ju, ki ga častnik Financial Times uvršča med "top 100" programov na svetu, na katerem je bila med 5 % najboljših študentov. Že pri 21-ih letih je ustanovila svoje prvo podjetje, ki je z mobilno aplikacijo Boomerang prodrlo na azijske trge. Zmagala je tudi na tekmovanju Eureka Innovest v Barceloni in bila tako kot častna gostja povabljena na Young Global Leadership Summit na Florido in na Startup & Talent Exhibition Tour v Silicon Valley. 

Kdo je Martin Pelcl?

Martin je soustanovitelj in direktor leta 2013 v Mariboru ustanovljenega podjetja MojMojster, ki danes zaradi mednarodne prisotnosti sliši na ime DaiBau. Tako Martin Pelcl kot tudi drug soustanovitelj Gregor Černelč sta po izobrazbi arhitekta in dobra poznavalca bolečin ob prenavljanju ali gradnji nepremičnin. Njuna istoimenska platforma je v nekaj letih prerasla svoje lokalne okvirje in se prelevila v vodilnega regionalnega igralca, ki povezuje izvajalce gradbenih storitev in iskalce storitev že na 12 trgih, od tega so na 4 vodilni v svoji panogi.
 
Delujejo v izrazito »nepokriti« panogi, saj digitalizirajo gradbeništvo, zato pravijo, da so ne glede na številke še vedno na začetku. Danes beležijo okrog 1.000.000 unikatnih uporabnikov platforme na mesec, sodelujejo pa že z več kot 100.000 izvajalci storitev.

Splošni pogoji prijave

Program je brezplačen, prijava obvezna. 

Dogodek se snema. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Posnetki in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Online. Na dan dogodka boste na svoj email prejeli Zoom povezavo. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naloži zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvari račun. Brez tega dostop do Zoom učilnice dogodka ne bo mogoč.





 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!