OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Miti in resnice o sodelovanju majhnih in velikih

2 december 2021, ob 19:00 /Online
 
Moč partnerstev še vedno velja za premalo izkoriščeno priložnost poslovnega razvoja, tako majhnih kot tudi velikih podjetij.  

S partnerstvi lahko optimiziramo poslovne modele v elementih angažiranja in koriščenja ključnih resursov (infrastruktura, človeški viri) kot tudi optimizacije izvajanja aktivnosti (izvajanje prodaje, distribucije,...).  Predvsem pa je v partnerstvih med večjimi, uveljavljenimi podjetji in majhnimi, startup podjetji ogromno sinergij.  

Kje se skriva potencial partnerstev, kako ga poiskati in kje so morebitne pasti poslovnih partnerstev bomo skupaj z gosti predstavili na dveh projektih. Prvi je dostava pošiljk z brezpilotnim letalnikom, ki je projekt Pošte Slovenije in ElevonX, drugi pa pametna kresnička YourFlair, ki jo je razvil startup YFlab in v partnerstvo pritegnil podjetje AMZS.  

 

O čem bomo govorili? 

V tokratnem pogovoru se bomo iskali odgovore na vprašanja:
  • na katerih področjih se skrivajo sinergije sodelovanja,
  • zorni kot večjega uveljavljenega podjetja, 
  • pogled manjšega, startup podjetja,
  • koraki, ki te pripeljejo do sodelovanja,
  • pasti in napake poslovnih partnerstev,
  • kako lahko k povezovanju pristopite tudi vi.  

Komu je dogodek namenjen? 

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enakomislečimi in širiti svojo mrežo stikov. Posebej pa še tiste, ki se spogledujete s poslovnim povezovanjem z uveljavljenimi podjetji in vas zanima, kako to počnejo drugi.  

Program 

19:00 – 20:30 Start:up Müsli: Miti in resnice o sodelovanju majhnih in velikih
 

Kdo je Kristijan Perčič? 

Kristijan je direktor inovacij pri Pošti Slovenije. Z ekipo v sklopu svojih razvojno-raziskovalnih inovacijskih aktivnosti raziskujejo nove inovativne poslovne priložnosti za izboljšanje logistike, tudi s pomočjo strojnega učenja, umetne inteligence in robotizacije. Vse s ciljem izboljšati uporabniško izkušnjo in preizkusiti ter ustvariti pogoje za alternativne možnosti dostave. Eden izmed projektov, v katerem vidijo odlično priložnost, je tudi sodelovanje z ElevonX.   

Kdo je Matej Meglič? 

Matej je soustanovitelj startup podjetja ElevonX. Z ekipo je razvil inovativen visokotehnološki modularni sistem brezpilotnih letalnikov SkyEye, ki so izjemno prilagodljivi in lahko zadostijo številnim potrebam različnih industrij. Letos junija je skupaj s Pošto Slovenije izvedel prvo poskusno dostavo pošiljke z dronom, in sicer na Vršič. Tako so napovedali novo dimenzije dostave, predsem na težje dostopna območja.

Matej je v podjetju primarno odgovoren za design, sekundarno pa za razvoj. Ima poglobljena znanja na področju elektronike, izdelave s kompozitnimi materiali ter 3D projektiranjem, kar mu omogoča uspešno opravljanje funkcije vodje proizvodnje. 

Kdo je Lucija Sajevec? 

Lucija je direktorica družbe AMZS. Svojo pot v AMZS je pričela leta 2010 kot vodja AMZS Centra varne vožnje. Leta 2011 je prevzela še celotni marketing, nato pa 2014 pri svojih 34 letih prevzela vodenje celotnega podjetja. 

Leta 2019 je postala tudi mlada menedžerka leta. Je članica in podpredsednica ARC Europe, članica Nadzornega sveta Pokojninska družba A, članica UO sekcije mladih pri Združenju Manager. Po izobrazbi je magistra ekonomije, svoje izkušnje si je nabirala tudi z delom v multinacionalki Lidl. 

Kdo je Andrei Morozov?  

Andrei je ustanovitelj in direktor podjetja YFLab. Je najmlajši štipendiranec Fundacije za ustvarjalne mlade, šteje namreč šele 19 let. Že od mladih let sta ga zanimala računalništvo in elektronika. Pri 12 letih se je od očeta naučil programiranja in začel razvijati prve produkte, prav tako je že takrat za podjetja izdeloval spletne strani.  

Pod okriljem Fundacije za ustvarjalne mlade je začel razvijati svoj prvi pravi podjetniški projekt, pametno kresničko YourFlare. Gre za odsevno telo z integriranim GPS sledilnikom in SIM kartico, ki se preprosto pripne na šolsko torbo ali jakno. Starši si na pametni telefon naložijo brezplačno mobilno aplikacijo yourFlare in z njeno pomočjo spremljajo pot svojega otroka.

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna.

Dogodek se snema. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Posnetek in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Dogodek bo izveden v online obliki, preko Zooma. Povezavo do njega prejmeš na dan dogodka na svoj e-mail naslov. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naloži zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvari račun. Brez tega ne boš mogel/la dostopati do Zoom učilnice dogodka.




Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!