Da bi spodbudili nastanek novih startup podjetij v Mariboru smo v okviru programa Start:up Maribor pripravili intenziven trimesečnega jesenski podjetniški program poimenovan Start:up Geekathon. V okviru programa si lahko sodelujoče startup ekipe pridobijo vso temeljno znanje o gradnji start-up podjetja po najsodobnejših »vitkih in agilnih« metodologijah. Poleg pridobitve teoretičnega okvirja, usposabljanje zajema predvsem praktično delo na idejah skupaj s priznanimi predavatelji in startup mentorji.
 
Program je namenjen vsem, ki se lotevajo projekta razvoja in trženja novega produkta, pri čemer so osredotočeni na iskanje ustreznega poslovega modela, ki bo zagotavljal možnost za rast podjetja na globalnih trgih. Najboljše skupine bomo nagradili z vključitvijo v Start:up Geekhouse Tovarne podjemov. Vabimo vas, da izkoristite znanje, nasvete in infrastrukturo za razvoj vašega start-upa. 

Start:up Geek House days

Gre za dvodneven intenzeven podjetniški dogodek po modelu podjetniškega vikenda, kjer posamezniki oziroma ekipe predstavijo svoje ideje in se organizirajo v ekipe. Sledita dva dni fokusiranega dela na razvoju in testiranju poslovnega modela, pri čemer si pomagajo s prvim prototipom oziroma MVP-jem. Ob zaključku izvedejo javno predstavitev idej, si pridobijo povratno informacijo strokovnjakov ter povabilo v intenziven program Start:up Geek House šole. Na dogodku bodo sodelovali priznani podjetniški svetovalci in startup mentorji, s katerimi se bodo lahko na dogodku povezale startup ekipe.

PROGRAM IN PRIJAVA START:UP GEEK HOUSE DAYS

Start:up Geek House school

Start:up Geek House šola zajema celoten spekter najsodobnejših znanj s področja gradnje start-up podjetij po t.i. »The Lean Start-up« in »Business Model Generation« metodologijah. Poleg enostavne in jasne predstavitve teoretičnih okvirov je bistvo programa predvsem praktično delo na razvoju poslovne ideje in njene uresničitve v novoustanovljenem podjetju.  Program šole vključuje teoretični okvir, praktične primere in konkretno delo na razvoju poslovne ideje. Na koncu udeleženci dobijo domačno nalogo in pripravijo tedenski plan dela, rezultate pa predstavijo na naslednji delavnici. Tovrsten pristop omogoča hiter in izjemen napredek zgolj v nekaj mesecih.

POGLEJ KOLEDAR DELAVNIC START:UP GEEK HOUSE SCHOOL

Start:up Müsli

Start:up Müsli je serija dogodkov, kjer se srečuje mariborska startup skupnost. Na dogodkih gostimo zanimive goste iz sveta startupov (ime gostov bomo objavili takoj ko pridobimo njihovo potrditev), ki v kratkem predavanju predstavijo svojo zgodbo in izkušnje. Sledi sproščeno podjetniško druženje z mreženjem.

POGLEJ KOLEDAR DOGODKOV START:UP MÜSLI

Start:up Geek House coworking space

Nudimo sodobno opremljen prostor za učinkovit razvoj vašega start-upa v kreativnem okolju univerzitetnega inkubatorja – Start:up Geek House. Sodobno urejeno delovno okolje bo podžigalo kreativnost, spodbujalo sodelovanje ter posameznikom in skupinam omogočalo učinkovit razvoj inovativnih idej. V tovrstnih coworking prostorih deluje že več kot 50 ustvarjalcev in podjetnikov po vsej Sloveniji. Podjetniške ekipe oz. podjetja lahko koristijo tudi skupno multimedijsko učilnico in sejno sobo ter čajno kuhinjo.

ŽELIŠ RAZVIJATI V KULSKIH COWORKING PROSTORIH?
 

Skupni projekt deležnikov

Program Start:up GEEKATHON se izvaja v okviru programa Start:up Maribor v sodelovanju s start-up šolo HEKOVNIKEU CODE WEEKFERI UMUniverzo v MariboruRAZ:UM-om, Microsoft Innovation Centrom ter ključnimi deležniki podjetniškega ekosistema

Program sofinanicirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija in MGRT.   

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!